Czech ... Check Check Check

I know very little about this country, except for the fact that the Czech people are very good looking. The two languages are Czech and Slovak.
 





Here is a blurb about the current president of Czechoslovakia. It contains some basic background information about their president Václav Klaus. Klaus is a euro-sceptic which means he is critical of the EU. He opposes the process of European integration existing throughout the political spectrum based on the notion that integration weakens the national state. For those of you who do not know what is going on in Greece, the country seems to be run by a bunch of people who are neither responsible or economically competative. Who knows if there will be another bailout that will keep Greece from defaulting. Based on recent events, President Klaus may just be onto something. 


Anyway, lets hop back over to Czech, a country clearly doing much better than Greece. Here is that blurb I promised you about their president.




Václav Klaus (* 19. června 1941 Praha) je druhý prezident České republiky. V minulosti působil jako bankovní úředník a prognostik, polistopadu 1989 se stal ministrem financí ČSSR ve vládách národního porozumění a později národní oběti působící v rámci ČSFR. Od roku1992 do roku 1998 zastával post předsedy vlády a od ledna až do února roku 1993 vykonával z titulu premiéra některé funkce prezidenta republiky.
V letech 19982002 byl předsedou Poslanecké sněmovny Parlamentu České republikyPrezidentem České republiky je od roku 2003, v roce 2008 obhájil svůj mandát pro druhé volební období.






Život do roku 1989

Klausova rodina pochází ze západočeské obce Mileč.[1] V letech 19581963 studoval ekonomii zahraničního obchodování na Vysoké škole ekonomické v Praze. Při studiu se seznámil se svou pozdější manželkou Livií Mištinovou, která pochází z Oravy na Slovensku .
Po úspěšném absolvování studia dostal tzv. umístěnku do podniku zahraničního obchodu a nastoupil na základní vojenskou službu do sportovního oddílu Dukla Praha jako prvoligový basketbalista. V té době se také přihlásil do konkursu na místo v Ekonomickém ústavuČSAV a posléze místo získal. V ústavu se setkal také se západní ekonomickou literaturou, která jej ovlivnila v jeho myšlení. Absolvoval i dvě studijní stáže, v Itálii[kde?] (1966) a na Cornell University v USA (1969). V roce 1968 získal titul kandidát ekonomických věd.
V roce 1970 byl, podle své autobiografie, nucen opustit vědeckou kariéru a odešel pracovat do Státní banky československé (SBČS), kde se setkal například s ekonomem a pozdějším politikem Janem Stráským. Po roce práce na obvodní pobočce v Praze 1 byl přijat na místo v odboru ekonomicko-matematických výpočtů při ústředí SBČS. V roce 1987 se vrátil k akademické činnosti v ČSAV, a to v jejímPrognostickém ústavu, založeném o dva roky dříve. Petici "Několik vět", kterou signovalo několik pracovníků Prognostického ústavu, nepodepsal.

Osobní život

Klausovou manželkou je Livia Klausová, se kterou má dva syny, Václava (*1969)[3] a Jana (*1974) a pět vnoučat. V mládí hrál na ligové úrovni basketbal, dodnes lyžuje a hraje tenis. Je sběratelem kuriozit, například kravat.[4]
Rodinným zázemím i duchovně je Václav Klaus spřízněn s Církví československou husitskou.[5] Rakouská agentura APA jej v roce 2009označila za člena této církve, a to v souvislosti s tím, že tehdy navrhovanou smlouvu s Vatikánem považoval za příliš výhodnou pro katolickou církev.[6] Jeho osobní vztah s předsedou České biskupské konference arcibiskupem pražským Dominikem Dukou je však velmi dobrý.[7]
V létě 2002 uveřejnil bulvární deník Blesk fotografie Václava Klause s mladou blondýnkou Klárou Lohniskou. [8][9] Tato údajná milostná aféra však Klausův manželský život dlouhodobě neovlivnila.[10] V březnu 2008 se v médiích objevila jména jiných dvou žen, se kterými měl Klaus údajně poměr















Anthropoligist In Heels Top Posts