Bir çok dil hakkında bilgi edinebileceğiniz eşsiz bir sitedir


Merhaba okuyucular


          Eğer buradaysanız bu iki  veya daha çok dilde akıcı konuşmaya ilgili olduğunuzu gösterir.Kişisel deneyimimden yola çıkarak söyleyebilirim ki, önünüzde zorlu ve uzun bir yol var.Dil öğrenmek zorlu bir süreçtir.Günlük çalışmayı ,elleriniz ağrıyıncaya kadar yazmayı ve bazen utandırıcı hatalar yapmayı göze almalısınız.Kısa bir sürede akıcı konuşacağınızı ummayın.Bir çok dil kursu size eğer onları tercih ederseniz çabucak öğreneceğinizi vaat ederler.Bu bir yalandır,çünkü bir dili öğrenmek yıllar alır.

        Bana gelince.George Mason Üniversitesinde Fransızca okudum sonra Manhattan Hunter Kolejinde İtalyancaya devam ettim.Şuan İspanyolca öğrenirken bir yandan da internette bulunan dil öğretici siteler aracılığıyla kendimi geliştiriyorum.Bu sıralar İsveççe öğrenmeyi ve birkaç İsveççe gramer kitabı almak istiyorum.Dil öğrenmek yaptığım ve zevk aldığım tek şey değil.Profesyonel olarak video düzenler,kısa filmler olarak bir araya getirir ve insanların işleri için yayına hazırlarım.Yazmayı ,resim yapmayı ve bir çok farklı spor dalıyla ilgilenmekten keyif alıyorum.

       Bu bloğu kurma amacım kendimi anlatmak değil.Bu blog daha çok bir dili benzersiz bir şekilde öğrenme süreci ve iki dil konuşanları araştırmak içindir.Size ana dünya dilleri,seyrek kullanılan diller ve belki de birkaç ölü dil hakkında birkaç söz söylemek istiyorum.Bu blog dilleri ,çevrim içi kaynakları ve yazılımları sizlerle tartışacak.

Başlangıç olarak; eğer kültürlü bir çift dil konuşur( polyglot) olmak istiyorsanız ne beklemeniz gerektiğini bilmeniz gerekir…

  • İkinci dilinizi öğreniyorsunuz.Yetişkin veya gençsiniz.Kendi kendinize veya bir kurs yardımı ile öğreniyorsunuz.Bu iş akıcı konuşmaya başlamadan önce sizden yaklaşık olarak 5 yılınızı alacaktır.

  • İki dilde çok iyiyseniz ve bir üçüncü dili kendi kendinize yada bir kurs veya üniversitede öğreniyorsanız, iki yada üç yılda akıcı konuşabilirsiniz.

  • Dil öğrenme günlük pratikleri gerektirir,kısa yolları değil.

  • Kaç dil konuşursanız konuşun ,yeni bir dil öğrenme her zaman çok çaba gerektirir.

  • Çalışma miktarınıza bağlı olarak öğrenmek istediğiniz kadar dil öğrenebilirsiniz.

  • Dil öğrenmenin en büyük anahtarı Hırstır.Eğer gerçekten öğrenmek istemiyorsanız ,yapamazsınız.

  • Asla bir kaynağa bağlı kalmayın,en az üç dil kaynağı ile ilgilenin.Yaşayan dil Pimsleur Rosetta Stone- istediğiniz programlardan ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

  • Yurt dışında yaşamadan akıcı bir konuşmaya sahip olabilirsiniz.

  • Live mocha ,Linguanot,Forv,Linkua,Quizlet  veya LingoFriends gibi dil öğreten siteleri kullanın.Bu blog sizleri yeni açılan siteler hakkında güncelleyecektir.

  • Tabi ki eğitim ve kitaplar için bir miktar para harcayacaksınız.

  • Dil materyallerinizi canlı tutmayı deneyin.Yaratıcı olun ,hedef koyduğunuz dilde kendinizi ve yaşamınızı anlatan yazılar yazmayı deneyin.Arkadaşlar,aileniz,duygularınız,hayat tecrübeleriniz de bu konular içinde pek tabi yer alabilir.

  • Öğrenmeyi hedeflediğiniz dilin konuşulduğu televizyon kanallarını seçin.Global Tv  ve WWI.Tv

  • Hedef dilinizi çalışırken konuştuğunuz insanların sizi farklı şekillerde tepkiler gösterdiklerini göreceksiniz.Sizi övecekler ,hayran olacaklar ve saygı duyacaklar.Bütün bunların sizi bir insan olarak nasıl tamamladığına şaşıracaksınız.Mütevazi olmayı unutmayın.İnsanlardan binlerce övgü ve tebrik alsanız bile aynı alçakgönüllülükle karşılık verin.Yeni özelliklerinizin sizi şımartmasına izin vermeyin. 

No comments:

Anthropoligist In Heels Top Posts